Munka és magánélet. Egyensúly.

HR Shield

HR Shield

Az eltűnt idő nyomában

2020. február 23. - HR Shield

Eltelt már némi idő az utolsó jelentkezésem óta. Ha visszagondolok arra, mi minden történt velünk, velem az utóbbi évben, csak vonom felfelé a szemöldököm... Hogy a nagyobb hegyvonulatokról megemlékezzek: belefogtunk a lakás felújításába, megbetegedett és meghalt édesapám, és nem panaszból, de a munka sem volt éppen a béke szigete. Végeredményben tehát a dolgozatomat nem fejeztem be, nagyon érintőlegesen volt csak kedvem/időm/energiám vele foglalkozni.

Tavaly novemberben eljutottam a mélypontig, teljesen kilátástalannak ítélve a helyzetet. Ahogy mondani szokás, kiégetett az elmúlt pár év úgy emberileg, mint szakmailag. Aztán néhány hónap nyugalmasabb idő és nagyon sok jó impulzus után újra fent találtam magam a lovon: gyűjtöm az adatokat, kérdőívezek, írok.

 

Változatlanul keresem azokat a párokat, amelynek hölgy tagja vállalkozó vagy vezető beosztásban dolgozik.

Néhány perces kérdőíves PÁROS kutatásról van szó a munka és magánélet témakörben. Mindkét fél válaszai nagyon fontosak, és együtt fontosak.

A kutatás anonim, a résztvevő párok KÖZÖS KULCSSZÓT adnak meg és ezzel köthetőek össze a válaszok.

Tudjátok, mekkora jelentősége van a rendelkezésre álló információknak egy döntésben. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű adat legyen a kezünkben. Nekem most pontosan azokra a válaszokra van szükségem, amelyeket csak a "terepről" kaphatok meg. A legrövidebb útja ennek egy kérdőív.. 

A felmerülő kérdésekre továbbra is válaszolok.

A jövőt illetően azon túl, hogy mielőbb befejezem a dolgozatom, kialakultak kisebb és nagyobb távlati célok is. Az interjúzást már meg is kezdtem, van amelyet belátható időn belül közzé fogok itt tenni. Akadnak olyanok is, amelyeknek a felvételére még csak készülök.

A megkeresésemre érkeznek visszajelzések, érzékelhető, hogy ez a téma senkit nem hagy hidegen. Tegnap például kaptam egy izgalmas felvetést arra, hogy a vizsgálatot érdekes lenne a szülő-gyermek vonatkozásban is felvenni. Sajnos többen írtak azzal vissza, hogy szívesen válaszolnának, de nincs párjuk. Ebben az irányban is van már ötletem egy kisebb volumenű, kapcsolódó kutatásra.

Szükségét érzem egy kis inspirációnak, ezért bejelentkeztem néhány témájában kapcsolódó előadásra is, amelyekről ugyancsak szeretnék beszámolni.

 

Még zajlik a kutatásom, ha részt akarsz venni benne, így teheted meg:

- nőként vezető beosztásban dolgozol és párod is van, kattints ide: rózsaszín kérdőív

- a párod vezető beosztásban dolgozó nő, kattints ide: zöld kérdőív

Igen, ez párokra fókuszáló kutatás és mindenki a maga kérdőívét tölti ki: a női vezető a női vezetőjét, a házastárs/élettárs pedig a társ kérdéssorát. A kettőt együtt dolgozom fel. És anonim, meg önkéntes, de ez mind ott szerepel az elején.

Nincs más hátra, töltsd ki a sajátodat és a párodét küldd tovább neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://shieldofhr.blog.hu/api/trackback/id/tr8515487674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása